Mása

Mása

  • szuka
  • Mása
  • Mása
  • Mása
  • Mása
MásaMásaMásaMása

A munkánk egyik legszomorúbb része az, amikor egy kutyus a menhelyen éli le az életét anélkül, hogy akár egy érdeklődő is lenne rá. Figyelemmel kísérjük, ahogy egykor élénk színe lassacskán fehér szálakkal sűrűsödik, majd deres lesz, végül pedig fehérbe fordul. Az idő bizony ellenünk dolgozik. Kevesen fogadnak örökbe idősebb kutyát. Még kevesebben vállalnak olyan kutyát, aki kora mellett még meg is van szeppenve. Azt hiszem, így lehet az, hogy Másán hét hosszú év alatt senkinek nem akadt meg a szeme.

Mása 2011-ben születhetett, az erdőben kódorgó, félénk kutyusok egyikeként került a Menedékbe. Egykor fekete maszkja már őszül, sárga bundája már nem csillog úgy a nap sugaraiban. Mása szeretné, ha szeretnék, vágyik a simogatásra, törődésre, a sétákra. Ugyanakkor fél is. Bizonytalanul megindul az ember felé, majd visszafogja magát és ez ismétlődik. A jó hír, hogy az idő elteltével egyre közelebb merészkedik. Ad egy bátortalan puszit, majd el is iszkol.

Másának olyan helyet szeretnénk, ahol lehet négylábú pajtása. Ha csak ezen múlik, persze pajtást is tudunk biztosítani. Szereti, biztonsággal tölti el a társai jelenléte, a közös játék felvillanyozza. Fontos, hogy gazdája magabiztos személyiség legyen. Ő nem akar falkavezér lenni, Neki arra van szüksége, hogy biztonságban érezze magát a falkában.
Ha úgy érzed, Te vagy az, aki ezt megadhatja Másának, keress minket a 06205435092-es telefonszámon. Nagyon várjuk, hogy megcsörrenjen a telefon és Másáról érdeklődjenek!

Ahogy újra elolvasom a fenti sorokat elképzelem, hogy jön egy szerető gazdi, aki megtanítja bízni. Megmutatja, hogy a szeretet állandó, folyamatos és örök. És Mása megnyugszik. Békésen liheg a gazdája lábánál. Többé már nem iszkol el.