Nyolc lábbal a bizonytalanság felé

Nyolc lábbal a bizonytalanság felé

Történet egy idős házaspárról, és egy fiatal kutyáról. ? 
Csörgött a telefon, a vonal túlsó végén egy ízesen beszélő bácsi. Mint mondja 70 éves, és költözés miatt keres a kutyájának megoldást. Kérdezés nélkül mondja, hogy eladták a házat, és nem tudják magukkal vinni a kutyát. Miért?… kérdem én? a másik lakóhelyen nem lehet kutyát tartani? 
A válasz a következő: Angliába költözünk. Mivel nem szokványos, hogy ebben a korban külföldre költözzenek, kifaggatom a bácsit. Távol a fővárostól egy vidéki kis faluban éltek. Olyan helyen, ahol mindenki ismer mindenkit, szívélyesek az emberek, segítenek egymásnak a bajban. Ott tudták, hogy ő Vince bácsi a kovács fia, aki folytatta apja mesterségét. A postás megkérdezi, hogy van a család? Hogy boldogulnak a gyerekek a fővárosban? Amikor bemennek a patikába a gyógyszerész már készíti a szokásos kenőcsöket, gyógyszert a fájdalomcsillapító balzsamot. Azonban a gyerekek távol, ritkán látogatnak haza. ? 
Nem panaszkodnak, csak megemlítik, olyan ritkán látunk Titeket. ?A gyerekek felvetik, miért nem költöztök fel Pestre? Nem tudom meddig gondolkodtak, de eladták a kis házat, ahol születtek, felnőttek, és elvágták a gyökereket. ☹️ A vidéki házak nem sokat érnek, abból a fővárosban csak albérletre futotta. Aztán a gyerekek kimentek Angliába dolgozni. A szülőket segítették abban, hogy vegyenek egy kis házikót Pest megyében. Ez a település azonban nem a régi kis falucska. ? Itt ők idegenek, bevándorlók. ? Senki nem kérdezi…Vince bácsi segíthetek valamiben? Behordjuk a szenet? Kellene valami a boltból? Itt idegennek érzik magukat. ? Ezért úgy döntöttek, el mennek a gyerekek után Angliába.
Amikor elhoztuk a kutyát mindenki sírt, sírt a kutya,aki a mai napig is sírdogál ? Sírtak az idős gazdik, kértek, hogy nagyon jó helyet találjak neki . Én is sírok. ? Ezek a szegény emberek 70 évesen egy másik országba költöznek. ? A postás még csak mosolyogni sem fog rájuk, a dokinál nem fogják tudni megmondani, hogy mi fáj. ? 
Nem tudják megkérdezni, hogy merre van a legközelebbi patika? ….és ha eltévednek hogyan találnak majd HAZA???