Mentett kutyusok 2019.01.06.

Mentett kutyusok 2019.01.06.

A mai napon 7 kutyával gyarapodtunk. 
Reggel hívott egy hölgy, hogy a közelében három kutya van kikötve a semmibe, ház és minden nélkül. ? 
Az egyik megfialt és a kiskutyák kint vannak a havon, nem tudja élnek-e még!? Azt állította, hogy enni sem kapnak. Hiába kéri a gazdát, hogy gondoskodjon a kutyákról. Hát bizony nagyon ideges lettem, én épp három beteg kölyköt infúzióztam, nem tudtam őket magukra hagyni. Viszont nagyon felizgatott a hír, hogy újszülött babák megfagynak a hóban, mert a mama is reszket, és nem is melegíti őket. 
Sok-sok telefon, hogy találjak valakit, aki kimegy a helyszínre. G Fanni elindult, de mivel nem volt pontos házszám csak az utca, nem találta meg a helyet, hisz Ő fedél nélkül kikötött kutyákat keresett. ? 
Mint kiderült, több szervezetnek is telefonált a hölgy.
Felhívtam Herczig Józsefet, és kértem nézze meg a kutyákat, én fogadom a mamit meg a gyerekeket. Ment a logisztikázás, hogy hová tudom elhelyezni a bajban lévőket. Meg is érkeztek a kutyák , Köszönjük Herczig Józsefnek. Azonban a kedves bejelentő információja erősen eltúlzott volt. 
A kutyáknak volt házuk, egyáltalán nem soványak, volt előttük étel és víz. 
A mama láncon, tény, a másik szabadon. A harmadik oltott, chipes, így ő maradt.
Ez a gazda nyilván nem egy követendő példa, hisz a mama ivaros, valószínűleg évente kétszer szül. ? Amint felneveli a babákat ivartalanítva lesz, és reméljük egy jó gazdi örökbe fogadja. Viszont az tény, hogy nem éhezett, háza is volt. 
Örülök, hogy elhoztuk, azt azonban le kell szögeznem, hogy vannak náluk sokkal rászorulóbb, valóban az éhhalál szélén álló a bokrok alatt fagyoskodó, éhező, segítségre váró négylábúak. Azt csak nagyon halkan mondom, hogy egész nap tiszta ideg voltam, hogy csak nehogy későn érkezzen a segítség. ?A babáknak nyitva van a szeme , és én sem tudtam nekik jobb helyet adni, mint egy szalmázott, hőfüggönyözött kutyaházat.